Rövid bemutatkozás

A távolabbról érkező – általános gimnáziumi vagy egyházzenei szakképzésben tanuló – diákok számára a 2005 szeptemberében megnyílt 40 fős diákotthon nyújt elhelyezési lehetőséget. A felvételi elbírálásnál fontos szempont a diák családi és szociális háttere, valamint a lakóhely és iskola közötti távolság és közlekedési lehetőség.

A diákotthon családias légkörét és az otthonosság érzését a házi- és naprend hívatott szolgálni. Ennek kialakítása és megtartása a diákok oktatásához és neveléséhez nyújtanak támpontot a pedagógiai program iránymutatásai szerint.

A diákoknak lehetőségük van a szabadidejüket az őket érdeklő tevékenységekkel eltölteni, a közösségi életbe bekapcsolódni. Elhelyezésüket 2, 4 és 5 ágyas szobák szolgálják.

A Diákotthon évről-évre változott a kezdetek óta. A 2012/13-as tanévet egy megújult környezetben, megújult Házirenddel tudtuk indítani. A szobák színes festést kaptak, a konyhabútor kibővült, és kialakításra került a számítógépszoba és a társalgó, ahol egyéni tanulásra és korrepetálásra is sor kerülhet.