Angliai nyelvtanfolyam

Kedves Szülők és Diákok!

2019. március 10-17. között 8 napos angliai nyelvtanfolyamot szervezünk diákjainak Devonban, Anglia egyik legszebb részén. Ez a bő egy hét nagyon hatékonyan szolgálja a gyerekek nyelvi fejlődését, mert minden délelőtt nyelvórákon vesznek részt, melyeket anyanyelvi tanárok tartanak, délutánonként pedig helyi idegenvezető kíséretében a környék legszebb, legérdekesebb látnivalóit keressük fel. Mivel a tanulók angol családoknál vannak elszállásolva, esténként is kiváló alkalom nyílik a kommunikáció gyakorlására.

Angliai tartózkodásunk egészét – nyelviskola, kirándulások, gyerekek elszállásolása – a SOL (Sharing One Language) szervezet koordinálja. A szervezet alapelvei a következők:

 • Legfontosabb a diákok biztonsága.
  Az egész napos szervezett program a családok – tanárok – idegenvezetők összefüggő felügyelete alatt folyik az átlagosnál több kísérőtanár jelenlétével.

 • Az idő maximális kihasználtsága.
  A program kerek egésszé integrálja a családokkal töltött időt, a kirándulásokat és az órákat. A természetes beszélgetésen túl a családok a kiadott házi feladatokon keresztül is részévé válnak a nyelvtanulásnak. A tanárok és idegenvezetők együttműködése révén folyamatos a visszacsatolás a kiránduláson és az órán tanultak között. A feladatok arra irányulnak, hogy a diákok nyitott szemmel járjanak, és irányítottan figyeljenek meg mindent, amivel találkoznak. Az irányított naplóírás feladata is a tapasztalatok újragondolására serkent.

 • Tanulás és élvezet együtt jár.
  Minden igyekezet arra irányul, hogy a diákok jól érezzék magukat, és felejthetetlen élményben legyen részük. Ezt a vendéglátó családok gondos kiválasztásán túl a feladatok érdekessége, újszerűsége, az itthoni munkaformáktól való különbözőség, az idegenvezetők színes kommentárja, és a meglátogatott gyönyörű helyek biztosítják.

 • Fő hangsúly a szóbeli kommunikáción!
  Az órák beszéd-gyakorlatain túl minden élethelyzet-adta kommunikáció kihasználása a törekvés. A családdal való nyelvgyakorlást a másnapi órákra való közös készülés is serkenti. Igazi kihívás az interjú-feladat a város lakóival, akik türelemmel, vidéki nyájassággal állnak rendelkezésre.
  Mindez a diákok magabiztosságának fejlesztésére, nyelvtudásának kipróbálására, gyakorlatba helyezésére irányul, hiszen ez a legfőbb motiváló erő, amely a rövid tanfolyam idején jóval túl is érezteti hatását a későbbi nyelvtanulásban. (Ezt a diákok itthoni tanárai folyamatosan megerősítik.)

A nyelvtanfolyam költsége ~470 font + a repülőjegy ára. A jelentkezési határidő szeptember 21. (péntek), érdeklődni és jelentkezni Erdélyi Zsuzsanna tanárnőnél lehet a jelentkező neve és osztálya megjelölésével az alábbi e-mail címen: zsuzsi.erdelyi@gmail.com

Jubileum 900
2019.02.23.
Énekek Szent Norbert és Szent László tiszteletére

2018 év végén adta ki a Gödöllői Premontrei Apátság a Szentek tisztelete - Cultus sanctorum című hangzó sorozat első darabját.

2019.02.14.
900 év 900 kilométer
2018.09.22.
Megújultak a Premontrei Iskolaközpont épületeiTovább a teljes listához
Címkefelhő
Eseménynaptár