Bemutatták prezentációikat a Szent Norbert-verseny győztesei

A jubileumi Szent Norbert-év méltó megünnepléséhez az idegen nyelvi munkaközösségek is igyekeztek hozzájárulni, s ennek jegyében hirdettük meg kétfordulós versenyünket angol, német és francia nyelvből. Az első fordulóban a jelentkezőknek imák, illetve egyéb hitéleti szövegek fordításával kellett bizonyítaniuk nyelvtudásukat, a második fordulóban pedig egy Szent Norbertről és a premontrei rendről készített prezentációval mutathatták meg rátermettségüket.



A fordítandó szövegeket nem volt könnyű magyarosan, szép, természetes kifejezésmóddal visszaadni, egyrészt az egyes műfajok jellegzetes tömörsége, másrészt a szakrális szókincs miatt, de a pályázók többsége sikeresen megbirkózott a nehéz feladattal. A második fordulóban pedig alapos előzetes kutatómunkáról tanúskodó, igényes kivitelezésű prezentációk születtek. Itt a végeredményt tartalmi és nyelvi szempontok, illetve az anyag megszerkesztettsége, végleges formája alapján hoztuk meg.

 


Kár, hogy az első forduló sikeres résztvevői közül nem mindenkinek maradt energiája a ppt elkészítésére. Ki kell emelnünk viszont azt az örvendetes tényt, hogy többen mindkét, általuk tanult idegen nyelvből indultak a versenyen. A helyezettek színvonalas munkájukért könyvutalványt kaptak.

 


A végleges sorrend felállításában nagy segítséget nyújtott két fiatal premontrei rendtag, angolból
Masir Alexander Bence, németből pedig Sándor Bence, akiknek alapos munkáját és részletes értékelését ezúton is hálásan köszönjük.

A VERSENY VÉGEREDMÉNYE:

Angol nyelv

  1. Bazán Dóra 12.b és Csaba Zsigmond 8.a (holtverseny)

  1. Tusor Bálint 11.a

Német nyelv

  1. Csörgi Andrea 12.c

  2. Orbán Anna Lili 9.c

  3. Bazán Dóra 12.b

Francia nyelv

  1. Wisznovszky Adrián 11.a

  2. Tusor Bálint 11.a

A győztesek lehetőséget kaptak arra, hogy Szent Norbert-napon az iskola nyilvánossága előtt is bemutathassák prezentációjukat.

Szeretettel gratulálunk minden helyezettnek!

 

Hírek
2024.04.17.
,,Hanem aki a nagyobb közöttetek, legyen a ti szolgátok.”

A kötelező, 50 órás közösségi szolgálat elvégzésére iskolánk számos lehetőséget biztosít a gimnazista tanulók számára. Az alábbiakban Nagy Kristóf, 9. c osztályos tanuló tanulságos gondolatait és tapasztalatait közöljük a közösségi munkáról.

2024.04.17.
Premontrei jótékonysági művészetek estje
2024.04.07.
Áldott húsvéti ünnepeket!Tovább a hírlistához
Jubileum 100
2024.03.07.
Rend- és iskolatörténeti kiállítás a Gödöllői Királyi Kastélyban

2024. február 29-én ünnepélyesen megnyitották a Gödöllői Királyi Kastélyban a „Premontreiek 100 éve Gödöllőn” című rend- és iskolatörténeti kiállítást.

2023.03.07.
A jubileumi időszak megnyitó ünnepsége
2023.03.05.
"Premontrei 100" - indul a jubileumi időszakTovább a teljes listához
Címkefelhő
Eseménynaptár