Előkelő helyen szerepel iskolánk az országos középiskolai rangsorban

A HVG idén is elkészítette középiskolai rangsorát (A 100 legjobb gimnázium). A Premontrei Iskolaközpontot a Magyarországon működő több mint 600 gimnáziumi képzést folytató középiskolából a 26. helyre rangsorolták.

Az összeállítás szerint iskolánk 1. a gödöllői gimnáziumok, 2. a katolikus gimnáziumok, 3. az egyházi gimnáziumok országos rangsorában. 

Az emelt szintű magyarérettségi átlaga iskolánkban 89%, az emelt szintű matematikaérettségi átlaga 72%, míg az emelt szintű történelemérettségi átlaga 78%.

A szövegértési kompetenciamérésen iskolánk diákjai a a 17. legjobb eredményt produkálták, míg a történelemérettségi átlaga a 26. legjobb az országban.

A HVG kiadványában fontos pedagógiai kérdéseket érintő interjú olvasható Takácsné Elek Borbála igazgató asszonnyal, amit szeretettel ajánlunk az olvasók figyelmébe.

Jubileum 900
2020.06.09.
Ének a premontrei rendről

Lackfi János, József Attila-díjas költő a zsámbéki premontrei nővéreknek ajánlva írt verset a premontrei rend alapítójáról és a magyarországi premontreiekről az "Ó dicsőséges, ó ékességes" kezdetű ének dallamára. 2020 Szent Norbert-napján néhány strófa felcsendült már az énekből.

2019.12.22.
Magyar nyelven is elérhetővé vált Thomas Handgrätinger O.Praem. Szent Norbert-életrajza
2019.11.12.
Szent Norbert-domborművet avattak iskolánk aulájábanTovább a teljes listához
Címkefelhő
Eseménynaptár