Megújultak a Premontrei Iskolaközpont épületei

Megújultak a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium és Kollégium épületei és sportudvara. Soltész Miklós az átadóünnepségen hangsúlyozta: a keresztény nevelés, amit a premontrei szellemiség biztosít, nemcsak a tárgyi tudásra fordítja a gyerekek figyelmét. Az államtitkár szerint jelentős az igény a színvonalas oktató-nevelő munkát végző egyházi iskolák iránt.

A szeptember 22-én tartott átadóünnepségen a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára adta át a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium és Kollégium megújult részeit. Az alapításának 900. évfordulójára készülő Premontrei Rend életében jelentős fejlesztések Magyarország Kormánya több mint félmilliárd forintos támogatásából valósulhattak meg.

Az eseményen részt vett Vécsey László, Gödöllő és térsége a országgyűlési képviselője és Ullmann Péter nyugalmazott kormányzó perjel. A megújult épületegyüttest Balogh Péter Piusz, a Gödöllői Premontrei Perjelség kormányzó perjele áldotta meg.

 

Hírek
2024.04.17.
,,Hanem aki a nagyobb közöttetek, legyen a ti szolgátok.”

A kötelező, 50 órás közösségi szolgálat elvégzésére iskolánk számos lehetőséget biztosít a gimnazista tanulók számára. Az alábbiakban Nagy Kristóf, 9. c osztályos tanuló tanulságos gondolatait és tapasztalatait közöljük a közösségi munkáról.

2024.04.17.
Premontrei jótékonysági művészetek estje
2024.04.07.
Áldott húsvéti ünnepeket!Tovább a hírlistához
Jubileum 100
2024.03.07.
Rend- és iskolatörténeti kiállítás a Gödöllői Királyi Kastélyban

2024. február 29-én ünnepélyesen megnyitották a Gödöllői Királyi Kastélyban a „Premontreiek 100 éve Gödöllőn” című rend- és iskolatörténeti kiállítást.

2023.03.07.
A jubileumi időszak megnyitó ünnepsége
2023.03.05.
"Premontrei 100" - indul a jubileumi időszakTovább a teljes listához
Címkefelhő
Eseménynaptár