Szenzáció - premontrei diákok képviselik hazánkat a nemzetközi CanSat versenyen

A 2020/2021-es tanév nehézségei közepette hat diákunk, Ákoshegyi Solt, Csermely Ábel, Kiss Gergely, László Örs Boldizsár, Sivadó Domonkos Kristóf és Tőzsér Gábor Levente bejutott Dr. Seres István tanáruk mentorálásával az idei tanévben megrendezett nemzetközi CanSat verseny Európai döntőjére.  

A verseny az ESA (European Space Agency) által szervezett projekt, melynek lényege, hogy a résztvevő csapatoknak az igazi műholdak működését leutánozva, egy pár ezer méterig fellőhető, kisebb üdítősdoboz méretű műholdat kell kifejlesztenie és megépítenie, amelyet június végén egy ESA rakétával majd fel is lőnekA versenyen iskolánk PremSat nevű csapata képviseli majd Magyarországot 

A projekt keretein belül tanulóinknak a tervezési fázistól a kivitelezésen és kísérletezésen át egészen a fellövésig, majd a visszaesés utáni adatfeldolgozásig mindent maguknak kell megvalósítaniuk. Ezek között szerepel ejtőernyő tervezés, a szerkezet megtervezése és 3D nyomtatásarádiós kommunikáció és sok mérési feladat véghezvitele, hogy minél teljesebb képet kapjanak egy valós műhold működéséről.  

PremSat tagjai már el is kezdték a munkát, reméljük és kívánjuk, hogy jó eredményekkel, sok hasznos tapasztalattal zárják majd projektjüket. 

Ha szeretnétek nyomon követni PremSat munkáját, azt ezen a facebook-oldalon keresztül megtehetitekhttps://m.facebook.com/100659838679885 

 

Hírek
2024.04.17.
,,Hanem aki a nagyobb közöttetek, legyen a ti szolgátok.”

A kötelező, 50 órás közösségi szolgálat elvégzésére iskolánk számos lehetőséget biztosít a gimnazista tanulók számára. Az alábbiakban Nagy Kristóf, 9. c osztályos tanuló tanulságos gondolatait és tapasztalatait közöljük a közösségi munkáról.

2024.04.17.
Premontrei jótékonysági művészetek estje
2024.04.07.
Áldott húsvéti ünnepeket!Tovább a hírlistához
Jubileum 100
2024.03.07.
Rend- és iskolatörténeti kiállítás a Gödöllői Királyi Kastélyban

2024. február 29-én ünnepélyesen megnyitották a Gödöllői Királyi Kastélyban a „Premontreiek 100 éve Gödöllőn” című rend- és iskolatörténeti kiállítást.

2023.03.07.
A jubileumi időszak megnyitó ünnepsége
2023.03.05.
"Premontrei 100" - indul a jubileumi időszakTovább a teljes listához
Címkefelhő
Eseménynaptár