Szenzáció - premontrei diákok képviselik hazánkat a nemzetközi CanSat versenyen

A 2020/2021-es tanév nehézségei közepette hat diákunk, Ákoshegyi Solt, Csermely Ábel, Kiss Gergely, László Örs Boldizsár, Sivadó Domonkos Kristóf és Tőzsér Gábor Levente bejutott Dr. Seres István tanáruk mentorálásával az idei tanévben megrendezett nemzetközi CanSat verseny Európai döntőjére.  

A verseny az ESA (European Space Agency) által szervezett projekt, melynek lényege, hogy a résztvevő csapatoknak az igazi műholdak működését leutánozva, egy pár ezer méterig fellőhető, kisebb üdítősdoboz méretű műholdat kell kifejlesztenie és megépítenie, amelyet június végén egy ESA rakétával majd fel is lőnekA versenyen iskolánk PremSat nevű csapata képviseli majd Magyarországot 

A projekt keretein belül tanulóinknak a tervezési fázistól a kivitelezésen és kísérletezésen át egészen a fellövésig, majd a visszaesés utáni adatfeldolgozásig mindent maguknak kell megvalósítaniuk. Ezek között szerepel ejtőernyő tervezés, a szerkezet megtervezése és 3D nyomtatásarádiós kommunikáció és sok mérési feladat véghezvitele, hogy minél teljesebb képet kapjanak egy valós műhold működéséről.  

PremSat tagjai már el is kezdték a munkát, reméljük és kívánjuk, hogy jó eredményekkel, sok hasznos tapasztalattal zárják majd projektjüket. 

Ha szeretnétek nyomon követni PremSat munkáját, azt ezen a facebook-oldalon keresztül megtehetitekhttps://m.facebook.com/100659838679885 

 

Jubileum 900
2021.02.21.
Szent Norbert öröksége ma is időszerű - Erdő Péter homíliája

2021. február 10-én, Boldog Hugó apát emléknapján ünnepi hálaadó szentmisét mutatott be Erdő Péter bíboros Budapesten, a Szent István-bazilikában a Premontrei Rend alapításának 900. évfordulója alkalmából.

2020.06.09.
Ének a premontrei rendről
2019.12.22.
Magyar nyelven is elérhetővé vált Thomas Handgrätinger O.Praem. Szent Norbert-életrajzaTovább a teljes listához
Címkefelhő
Eseménynaptár