Négyévfolyamos képzés

A négyévfolyamos képzés alapelvei

A négyévfolyamos általános tantervű képzésbe felvételt nyert diákjainkat is a felsőoktatási felvételire készítjük fel mind emelt szinten mind közép szinten. Érettségizett tanulóink döntő többsége sikerrel felvételizik orvosi, közgazdasági, mérnöki, jogi, természettudományos vagy bölcsész szakirányba. Így fontosnak tartjuk, hogy minden diákunknak a lehető legtöbb ideig fenntartsuk a pályaválasztás eldöntésének lehetőségét, ezért az első két évben emelt szinten, kiscsoportban tanítjuk az első és második idegen nyelvet is. Iskolánkban két idegen nyelvet tanulnak a diákok. Javasoljuk, hogy az első idegen nyelvként azt jelölje meg a tanuló, amit már az általános iskolában is tanult.

Első idegen nyelvként angolt és németet lehet tanulni, második idegen nyelvnek választani lehet az angol, német, francia és orosz nyelvek közül. Az első idegen nyelvet nyelvi tudásszintjük figyelembevételével kis csoportokban oktatjuk. Második idegen nyelvből is kiscsoportos oktatás van iskolánkban.

A pályaválasztás lehetőségét kínáljuk a 9-10. osztályban elinduló emelt szintű (tagozatos) képzéseinkkel is: biológia-kémia, matematika, történelemTagozatos képzésünkben magasabb óraszámok mellett más módszerekkel, bontott csoportokban tanítunk.

Iskolaközpontunk a központi kerettanterv alapján dolgozik, helyi tantervünket ehhez igazítottuk.

Kód: 0008  emelt szintű (tagozatos) biológia-kémia és emelt óraszámú nyelvi képzés – első idegen nyelv angol/német

Elsősorban a biológia-kémia és a nyelvek iránt érdeklődő gyerekeket várjuk ide, akik természettudományi, mérnöki, orvosi, egészségügyi, környezetvédelmi pályára készülnek. Az itt tanuló diákjainknak lehetősége nyílik korszerű szaktantermekben elsajátítani a modern természettudományos gondolkodásmódot, élményszerű kísérletezéseken keresztül. Első idegen nyelvként angolt vagy németet lehet választani, míg a másodikként angolt, németet, franciát vagy oroszt.

A jelentkezők a tagozatra írásbeli és szóbeli vizsga alapján kerülhetnek be.

Kód: 0006  emelt szintű (tagozatos) matematika és emelt óraszámú nyelvi képzés – első idegen nyelv angol/német

Matematika emelt óraszámú képzést ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének matematikával mélyebben foglalkozni, akik műszaki, közgazdasági, kereskedelmi, informatikai és tudományos pályára készülnek. A matematikai gondolkodás kialakítása az alapja a tudománynak, ezért e tárgy keretein belül erre fókuszálunk a megújult módszertannal. Első idegennyelvként angolt vagy németet lehet választani, míg a másodikként angolt, németet, franciát vagy oroszt.

A jelentkezők a tagozatra írásbeli és szóbeli vizsga alapján kerülhetnek be.

Kód: 0007 emelt szintű (tagozatos) történelem és emelt óraszámú nyelvi képzés – első idegen nyelv angol/német

A történelem emelt óraszámú képzést ajánljuk mindazoknak, akik jogi, közgazdasági, közszolgálati, tanári, bölcsész szakirányba készülnek. A történelem tanulás során elsajátítják az analizáló gondolkodásmódot, újszerű, aktív tanulással támogatott módszerekkel segítjük a gondolkodás fejlesztését. Első idegen nyelvként angolt vagy németet lehet választani, míg a másodikként angolt, németet, franciát vagy oroszt.

A jelentkezők a tagozatra írásbeli és szóbeli vizsga alapján kerülhetnek be.

Az emelt szintű (tagozatos) képzésre a felvehető létszám tagozatonként 16-16-16 fő.

Kód: 0004 emelt óraszámú nyelvi képzés – első idegen nyelv angol

Az első idegen nyelvet tanulók az angol és a német nyelv közül választhatnak. Az első idegen nyelvet haladó szintről tanulják diákjaink szintenkénti csoportbontásban. Nyelvtanításunk célja, hogy diákjaink 10. osztály végén lehetőség szerint középfokú érettségit szerezzenek. 11. osztálytól lehetőséget biztosítunk magasabb óraszám vállalása mellett a magasabb szintű nyelvvizsga és érettségi elérésére. Az angol mellett második nyelvként a németet, a franciát vagy az oroszt választhatják a diákok. Ezen a tagozaton tanulóknak lehetősége van 9-10. osztályban a tehetségsáv órák közül választaniuk félévente: pályaorientációs foglalkozást, biblioterápiát, retorikát, pénzügyi ismereteket, ének-zenét, improvizációs zenét.

A jelentkezők a képzésre írásbeli és szóbeli vizsga alapján kerülhetnek be.

Kód: 0005 emelt óraszámú nyelvi képzés – első idegen nyelv német

Az első idegen nyelvet tanulók az angol és a német nyelv közül választhatnak. Az első idegen nyelvet haladó szintről tanulják diákjaink szintenkénti csoportbontásban. Nyelvtanításunk célja, hogy diákjaink 10. osztály végén lehetőség szerint középfokú érettségit szerezzenek. 11. osztálytól lehetőséget biztosítunk magasabb óraszám vállalása mellett a magasabb szintű nyelvvizsga és érettségi elérésére. A német mellett második nyelvként az angolt, a franciát vagy az oroszt választhatják a diákok. Ezen a tagozaton tanulóknak lehetősége van 9-10. osztályban a tehetségsáv órák közül választaniuk félévente: pályaorientációs foglalkozást, biblioterápiát, retorikát, pénzügyi ismereteket, ének-zenét, improvizációs zenét.

A jelentkezők a képzésre írásbeli és szóbeli vizsga alapján kerülhetnek be.

Hírek
2024.06.14.
Határtalanul 7. a - Erdély

A 7.a osztály hat napot töltött el Erdélyben, május 21-26 között a Határtalanul pályázatnak köszönhetően. Az utazás során Gyergyót és környékét, illetve a Csiki-medencét érintettük. Itt a lakosság nagy része ma is magyar, így végig olyan érzés volt, mintha át se léptük volna az országhatárt. Úgy éreztük, otthon vagyunk.

2024.06.13.
Határtalanul 7. b - Erdély
2024.05.16.
Jelentkezés öregdiák Szent Norbert-napraTovább a hírlistához
Jubileum 100
2024.03.07.
Rend- és iskolatörténeti kiállítás a Gödöllői Királyi Kastélyban

2024. február 29-én ünnepélyesen megnyitották a Gödöllői Királyi Kastélyban a „Premontreiek 100 éve Gödöllőn” című rend- és iskolatörténeti kiállítást.

2023.03.07.
A jubileumi időszak megnyitó ünnepsége
2023.03.05.
"Premontrei 100" - indul a jubileumi időszakTovább a teljes listához
Címkefelhő
Eseménynaptár