Főoldal » Információk » Iskolapszichológia

KOMPLEX PSZICHOLÓGIAI TEVÉKENYSÉG A PREMIBEN

 

ISKOLAPSZICHOLÓGUSHOZ lehet fordulni minden olyan esetben, amikor lélektani támogatásra, megértésre, fejlesztésre van szükség, egyéni vagy csoportos szinten. Prevenciós és pályaorientációs konzultációt, pszichológiai fejlesztést végez, továbbá a pedagógus-tanuló-osztályközösség egységét segíti, a közösség formálásában nyújt támogatás rövid edukációs programokkal.

Iskolapszichológushoz érdemes fordulni (tanuló, pedagógus, szülő is):

-        érzelmi nehézségek, elhúzódó egyéni vagy csoportos konfliktusok

-        pályaorientációs bizonytalanság

-        tanulási és iskolai teljesítményproblémák

-        szorongás, beilleszkedési nehézségek

-        célzott önismereti igény esetén

-        krízishelyzet esetén (pl. szülők válása, gyász, (pár)kapcsolati nehézségek)

-        súlyos nehézségek, terápiás ellátás szükségessége esetén tanácsadás kérése, ekkor továbbirányítás történik az illetékes társintézményekhez

ELÉRHETŐSÉG:

GERMUS KRISZTINA

iskolapszichológus,

TEAMS és a pszichologus@prem.hu

IDŐPONTOK:
Sz:    9:00 – 14:00
CS: 10:00 – 16:00

 

TEHETSÉGGONDOZÓ PSZICHOLÓGIAI ellátás a komplex tehetség-támogatás során a pszichológiai hátteret segíti. A tehetség kibontakoztatása érdekében elsősorban az iskolai és tanulmányi alkalmazkodást érinti, a tanulmányi teljesítményt hatékonyságát és a motivációs-önirányítási nehézségeket érinti.

PROGRAMJAINK:

  • preventív céllal felmérés 6. és 9. osztályban: standardizált korosztálynak megfelelő kérdőívvel a tanulási stílus + érzelmi intelligencia + megküzdési stratégia
  • konzultációs program pedagógusok számára tanulóra, kiscsoportra és osztályra vonatkozóan
  • szülők tájékoztatása (csoportos és egyéni) formában a kérdőívek eredményeiről
  • kiemelt tehetségek számára sajátos pszichológiai támogatás biztosítása: kreativitás, motiváció
  • kiemelt tehetségek és alulteljesítés esetében egyéni felmérés, fejlesztés, tanácsadás
  • tehetség-menedzsmentre vonatkozó tanuló-edukáció, szülőkonzultáció
  • pszichológiai tanácsadás a tehetség kibontakoztatását akadályozó állapotok esetében (az iskolapszichológiai munkával közös terület)

 

ELÉRHETŐSÉG:

STIBLÁR ERIKA

tanácsadó szakpszichológus, tehetséggondozó pszichológus,

relaxációs és szimbólumterapeuta, Diákrelax képző,

TEAMS és a tehetseg.pszichologus@prem.hu

 

KIK KERESHETNEK és MI TÖRTÉNIK (keretek):

A pszichológusokat keresheti bármilyen problémával a tanuló, a szülő és a pedagógus is. A probléma feltárása, kérdések megértése, tájékoztatás után az iskolában pszichológiai fejlesztés, tanácsadási folyamat, mediálás történik a pszichológusok segítségével. Iskolában terápiát nem végezhetünk, valamint nem állítunk fel diagnózist, hanem a szakértői javaslatok alapján pszichológiai támogatást, fejlesztést biztosítunk.

Pszichológiai etikai kódex alapján a szakembert titoktartás kötelezi, ezért név és részletek a pszichológiai találkozásokról nem kerülnek ki. Tanóra alatti időpont esetében a pedagógus/osztályfőnök hozzájárulása szükséges. Titoktartás alól kivételt képez a súlyos veszélyeztetettség (öngyilkossági szándék, bántalmazás, bűncselekmény). Ebben az esetben a pszichológusnak is jelzési kötelezettsége van, az érintett tájékoztatásával bevonja a megfelelő szerveket.

Az iskolapszichológus segítségének igénybevétele önkéntes. 18 év alatti tanulók esetében szülői beleegyezés szükséges (első alkalom után aláírt nyomtatvány formájában – amit az osztályfőnök/pszichológus tud adni). Az iskolapszichológus segítségét a szülő is igénybe veheti tanulóval együtt vagy önállóan.

A konzultációkra előzetes bejelentkezés / egyeztetés szükséges, a megadott e-mail címen, Teams felületen vagy személyesen az iskolában osztályfőnökön keresztül!

 

Hírek
2024.04.17.
,,Hanem aki a nagyobb közöttetek, legyen a ti szolgátok.”

A kötelező, 50 órás közösségi szolgálat elvégzésére iskolánk számos lehetőséget biztosít a gimnazista tanulók számára. Az alábbiakban Nagy Kristóf, 9. c osztályos tanuló tanulságos gondolatait és tapasztalatait közöljük a közösségi munkáról.

2024.04.17.
Premontrei jótékonysági művészetek estje
2024.04.07.
Áldott húsvéti ünnepeket!Tovább a hírlistához
Jubileum 100
2024.03.07.
Rend- és iskolatörténeti kiállítás a Gödöllői Királyi Kastélyban

2024. február 29-én ünnepélyesen megnyitották a Gödöllői Királyi Kastélyban a „Premontreiek 100 éve Gödöllőn” című rend- és iskolatörténeti kiállítást.

2023.03.07.
A jubileumi időszak megnyitó ünnepsége
2023.03.05.
"Premontrei 100" - indul a jubileumi időszakTovább a teljes listához
Címkefelhő
Eseménynaptár