Főoldal » Információk/hírek » Hírek » TUDOK 2023

TUDOK 2023

A hétvégén iskolánk és a Kutató Diákok Mozgalma szervezésében lezajlott a Tudományos Diákkörök XXIII. Kárpát-medencei Konferenciájának döntője.
 
Az esemény jelentőségét mutatja, hogy a legfőbb közjogi méltóság, Magyarország köztársasági elnöke, Novák Katalin is megtisztelte az esemény zaró gálaműsorát, és ő adta át a díjazottaknak járó elismerést.
 
Ez a konferencia a résztvevők számára is nagy téttel bír. A legrangosabb elismerés, a "nagydíj", valamint az első díj az egyetemekre való felvételi eljárásban pluszpontokat ér.
Maga versenyre való készülés pedig igazi kutatómunka, a konferenciák éppen olyanok, mint a későbbi, "felnőtt életben". Időkorlátok között, szakértők, kérdezők és véleményezők előtt kell helyt állniuk a diákoknak.
 
Iskolánk diákjaira igazán büszkék lehetünk.
 
GAZSÓ LEVENTE a helytörténet kategóriában, A gödöllői premontreiek megpróbáltatásai a második világháború helyi eseményei és a rend iskolájának államosítása közötti időszakban (1944-1948) című előadásával NAGYDÍJAS lett.
 
BEDŐ GERGŐ a biológia, ökológia kategóriában A füleskuvik fészkelési viselkedésének vizsgálata fészekkamerák segítségével című előadásával 1. HELYEZETT lett.
 
PAPP ÁGOSTON az irodalom, nyelvészet kategóriában Egy történelmi korszak lenyomata versekben. Mécs László bunkerversei 1944-1953 című előadásával 2. HELYEZETT lett.
 
Gratulálunk a kitartó kutatáshoz, felkészüléshez és a csodás eredményekhez.
 
Gratulálunk a felkészítésben segítőknek, Kovács Ágnesnek, a Gödöllői Premontrei Apátság levéltárosának, Takácsné Elek Borbála és Ivókné Szajkó Ottília tanárnőknek, valamint Volter Domonkos és Kerényi Zoltán tanár uraknak.
 
A szervezési oldalról is büszkék lehetünk iskolánk vezetésére, szervező, ill. segítő tanáraira, technikai dolgozóira és diákjaira, mert egy nemzetközi verseny színvonalas megrendezésében sokan, lelkesen, kitartóan vettek részt.
 
Köszönjük a fotókat: Orbán-Katona Domonkosnak. https://www.facebook.com/ODPicturesArtStudioLtd
(Bedő Gergő képe saját.)
Jubileum 900
2022.02.22.
„Premontreiek az oktatás szolgálatában” csapatverseny

A Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium igazgatósága és a Gödöllői Premontrei Apátság apátja meghirdeti a „Premontreiek az oktatás szolgálatában” című háromfordulós csapatversenyt a Premontrei 900-100-30 évforduló jegyében. Részletek a cikk címére kattintva olvashatók.

2021.10.29.
Gálakoncert a Művészetek Palotájában
2021.10.10.
Ünnepi hangverseny a MüpábanTovább a teljes listához
Címkefelhő
Eseménynaptár