Főoldal » Információk » Hírek » TUDOK 2023

TUDOK 2023

A hétvégén iskolánk és a Kutató Diákok Mozgalma szervezésében lezajlott a Tudományos Diákkörök XXIII. Kárpát-medencei Konferenciájának döntője.
 
Az esemény jelentőségét mutatja, hogy a legfőbb közjogi méltóság, Magyarország köztársasági elnöke, Novák Katalin is megtisztelte az esemény zaró gálaműsorát, és ő adta át a díjazottaknak járó elismerést.
 
Ez a konferencia a résztvevők számára is nagy téttel bír. A legrangosabb elismerés, a "nagydíj", valamint az első díj az egyetemekre való felvételi eljárásban pluszpontokat ér.
Maga versenyre való készülés pedig igazi kutatómunka, a konferenciák éppen olyanok, mint a későbbi, "felnőtt életben". Időkorlátok között, szakértők, kérdezők és véleményezők előtt kell helyt állniuk a diákoknak.
 
Iskolánk diákjaira igazán büszkék lehetünk.
 
GAZSÓ LEVENTE a helytörténet kategóriában, A gödöllői premontreiek megpróbáltatásai a második világháború helyi eseményei és a rend iskolájának államosítása közötti időszakban (1944-1948) című előadásával NAGYDÍJAS lett.
 
BEDŐ GERGŐ a biológia, ökológia kategóriában A füleskuvik fészkelési viselkedésének vizsgálata fészekkamerák segítségével című előadásával 1. HELYEZETT lett.
 
PAPP ÁGOSTON az irodalom, nyelvészet kategóriában Egy történelmi korszak lenyomata versekben. Mécs László bunkerversei 1944-1953 című előadásával 2. HELYEZETT lett.
 
Gratulálunk a kitartó kutatáshoz, felkészüléshez és a csodás eredményekhez.
 
Gratulálunk a felkészítésben segítőknek, Kovács Ágnesnek, a Gödöllői Premontrei Apátság levéltárosának, Takácsné Elek Borbála és Ivókné Szajkó Ottília tanárnőknek, valamint Volter Domonkos és Kerényi Zoltán tanár uraknak.
 
A szervezési oldalról is büszkék lehetünk iskolánk vezetésére, szervező, ill. segítő tanáraira, technikai dolgozóira és diákjaira, mert egy nemzetközi verseny színvonalas megrendezésében sokan, lelkesen, kitartóan vettek részt.
 
Köszönjük a fotókat: Orbán-Katona Domonkosnak. https://www.facebook.com/ODPicturesArtStudioLtd
(Bedő Gergő képe saját.)
Hírek
2024.06.14.
Határtalanul 7. a - Erdély

A 7.a osztály hat napot töltött el Erdélyben, május 21-26 között a Határtalanul pályázatnak köszönhetően. Az utazás során Gyergyót és környékét, illetve a Csiki-medencét érintettük. Itt a lakosság nagy része ma is magyar, így végig olyan érzés volt, mintha át se léptük volna az országhatárt. Úgy éreztük, otthon vagyunk.

2024.06.13.
Határtalanul 7. b - Erdély
2024.05.16.
Jelentkezés öregdiák Szent Norbert-napraTovább a hírlistához
Jubileum 100
2024.03.07.
Rend- és iskolatörténeti kiállítás a Gödöllői Királyi Kastélyban

2024. február 29-én ünnepélyesen megnyitották a Gödöllői Királyi Kastélyban a „Premontreiek 100 éve Gödöllőn” című rend- és iskolatörténeti kiállítást.

2023.03.07.
A jubileumi időszak megnyitó ünnepsége
2023.03.05.
"Premontrei 100" - indul a jubileumi időszakTovább a teljes listához
Címkefelhő
Eseménynaptár