Kalandozások a színek világában – pályázati beszámoló (NTP-INNOV-22)

 

 Januárban már részben beszámoltunk a Nemzeti Tehetség Program keretében elnyert pályázatunk előrehaladásáról. A tanév végére a pályázati projekt is véget ért.

 

Az, hogy színesnek látjuk a világot, alapvetően meghatározza az ember életét. A színlátásnak, a színek érzékelésének megvan az evolúciós magyarázata, a színek tudatos használata pedig fellelhető számos emberi tevékenységben, mint pl. a konyhaművészetben, képzőművészetben, divatban, belsőépítészetben stb. A színek szimbólumok is lehetnek, jelentéseket is hordozhatnak akár a mindennapi, hétköznapi életünkben, akár a liturgiában, akár a művészetben. A projekt során előadások és gyakorlatok segítségével bemutattuk és megértettettük a diákokkal a színek fizikáját, kémiáját, biológiai szerepét. A gyerekek lehetőséget kaptak az egyes tantárgyak közötti kapcsolatok megértésére, megfigyelésére. Továbbá a színek alkalmazásával elősegítettük a diákok kreativitását és művészeti alkotó tevékenységét, a tanulók kapcsolatot teremtettek a képzőművészet és a természettudomány között.

 

A mellékelt fényképeken a projekt zárásaként készülő falfestmény egyes részleteit mutatjuk be.

 

 

Jubileum 900
2022.02.22.
„Premontreiek az oktatás szolgálatában” csapatverseny

A Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium igazgatósága és a Gödöllői Premontrei Apátság apátja meghirdeti a „Premontreiek az oktatás szolgálatában” című háromfordulós csapatversenyt a Premontrei 900-100-30 évforduló jegyében. Részletek a cikk címére kattintva olvashatók.

2021.10.29.
Gálakoncert a Művészetek Palotájában
2021.10.10.
Ünnepi hangverseny a MüpábanTovább a teljes listához
Címkefelhő
Eseménynaptár