Főoldal » Tanórán kívüli elfoglaltságok » Ministráns közösség

Ministráns közösség

A ministráns közösség már évek óta szerves részét képezi az iskola liturgikus életének. Az évről-évre egyre jobban formálódó csoport amellett, hogy folytonos feladatot lát el minden iskolai liturgikus programon (iskola- és évfolyammisék, napi imádságok) a Gödöllői Premontrei Apátság szertartásain (alapkőletétel, szentelések, temetések, fogadalomtételek) is állandóan segédkezik. A közösség lelki vezetője Lukács Gábor Imre O.Praem. atya, igazgatóhelyettes, aki ministráns lelkigyakorlatok, évzáró, közösségépítő programok és nyári táborok szervezője a ministránsvezetőkkel együtt. A közösség legnagyobb érdeme, hogy az iskola diákjai tartják fennt, hiszen a hetenkénti szakköri alkalmat a felsőbbéves vezetők tartják. Az asszisztencia munkáját az iskola vezetősége is elismeri, 2023-ban megalapításra került az Enrico Dante Emlékdíj, amelyet a ministráns közösségért tett kiemelkedő szolgálatért lehet elnyerni.

A fotókat Szőke Tímea és Orbán-Katona Domonkos készítette. 
 
Hírek
2024.06.14.
Határtalanul 7. a - Erdély

A 7.a osztály hat napot töltött el Erdélyben, május 21-26 között a Határtalanul pályázatnak köszönhetően. Az utazás során Gyergyót és környékét, illetve a Csiki-medencét érintettük. Itt a lakosság nagy része ma is magyar, így végig olyan érzés volt, mintha át se léptük volna az országhatárt. Úgy éreztük, otthon vagyunk.

2024.06.13.
Határtalanul 7. b - Erdély
2024.05.16.
Jelentkezés öregdiák Szent Norbert-napraTovább a hírlistához
Jubileum 100
2024.03.07.
Rend- és iskolatörténeti kiállítás a Gödöllői Királyi Kastélyban

2024. február 29-én ünnepélyesen megnyitották a Gödöllői Királyi Kastélyban a „Premontreiek 100 éve Gödöllőn” című rend- és iskolatörténeti kiállítást.

2023.03.07.
A jubileumi időszak megnyitó ünnepsége
2023.03.05.
"Premontrei 100" - indul a jubileumi időszakTovább a teljes listához
Címkefelhő
Eseménynaptár