II. Gödöllői Fuvolás Szakmai Nap

November 24-én tartottuk meg a Premontrei Auditóriumban a II. Gödöllői Fuvolás Szakmai Napot. 8 intézmény 10 tanára és 50 diákja, valamint szülők is részt vettek ezen az intenzív napon.

A rendezvényre kiállítóként eljött az UMP Editio Musica Budapest, a Fon-Trade Music a Csider Fafúvós Műhely valmint Batka Ervin hangszerkészítő, hangszerész. Bán Annamária tartott tanulságos és jókedvű mesterkurzust 5 diáknak. Fábián Tímea igazán fontos előadását hallgathattuk meg a legkisebbek oktatásával kapcsolatban, melynek végén Batka Ervin bemutatta és elmesélte a Fafuvi történetet, saját kapcsolatát a hangszerrel kapcsolatban. Ezután kezdődtek az aktív workshopok. Ennek keretében olyan különlegességek is megszólaltak, mint a Magyarországon egyedülálló kristályfuvola-trió, valamint barokkfuvola duó, illetve a fuvolacsalád négy különböző tagját - piccolo, fuvola, altfuvola, basszusfuvola - megszólaltató mű: Nagy Zsolt Gábor: Galactica c. darabjának egy tétele, melyet számunkra komponált.

 

Hírek
2024.04.17.
,,Hanem aki a nagyobb közöttetek, legyen a ti szolgátok.”

A kötelező, 50 órás közösségi szolgálat elvégzésére iskolánk számos lehetőséget biztosít a gimnazista tanulók számára. Az alábbiakban Nagy Kristóf, 9. c osztályos tanuló tanulságos gondolatait és tapasztalatait közöljük a közösségi munkáról.

2024.04.17.
Premontrei jótékonysági művészetek estje
2024.04.07.
Áldott húsvéti ünnepeket!Tovább a hírlistához
Jubileum 100
2024.03.07.
Rend- és iskolatörténeti kiállítás a Gödöllői Királyi Kastélyban

2024. február 29-én ünnepélyesen megnyitották a Gödöllői Királyi Kastélyban a „Premontreiek 100 éve Gödöllőn” című rend- és iskolatörténeti kiállítást.

2023.03.07.
A jubileumi időszak megnyitó ünnepsége
2023.03.05.
"Premontrei 100" - indul a jubileumi időszakTovább a teljes listához
Címkefelhő
Eseménynaptár