PRIMA PREMISSIMA díjban részesült Babicz Mária

,,A szülői egyesület más iskolák példáját követve ebben az évben alapított egy tanári díjat, amelynek a PRIMA PREMIssima nevet adtuk, utalva egy kis szójátékkal a latin lehető legjobb kifejezésre.

A lehető legjobbat kerestük a sok kiváló közül, azt aki ebben az évben valamiért olyan ajánlást kapott a szülői közösségtől, amely picit, egy erre a tanévre vonatkozó aktuális szempont alapján kiemelte a többiek közül.

A díj meghirdetésénél és a feltételrendszere kialakításánál azt tartottuk szem előtt, hogy megismertessük egymással a gyerekeinket terelgető, nevelő nagyszerű pedagógusokat, hogy beszélgessünk a gyerekeinkkel, miért szeretik a tanáraikat, mit értékelnek bennük, mely erényeiket tartják követendőnek, hogy kialakítsuk saját képünket a tanári karról, illetve hogy az ajánlásokon keresztül is üzenjük feléjük, látjuk a munkájukat, hálásak vagyunk érte.

13 ajánlás érkezett, amiből nagyon röviden összefoglalva az derült ki, hogy nem baj ha egy tanár szigorú, csak legyen igazságos, nem baj ha követel, csak legyen következetes, kiszámítható és szeresse a gyerekeket. Azt is megtudtuk, hogy nagyra értékelik a szülők az osztályfőnökök munkáját és azt a sok külön energiát, amit az iskolán kívüli programokba fektetnek.

Az ajánlások alapján a szülői választmány tagjai szavaztak és a szavazás eredményeképpen a 2023/24-es tanév PRIMA PREMISSIMA díját egy nyugdíjba vonuló pedagógusunknak ítéltük, akiről a következők derültek ki a kapott ajánlásokból:

Tanárnő a kezdetektől, az 1992-es újraindulás óta az iskolában tanít.
Szakmai tudása kimagasló, remek versenyeredményeket értek el diákjai az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen.
Kiváló versenyfelkészítő munkájáért 2014-ben megkapta a hazai legrangosabb tanári elismerést, a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért" díjat.
Elhivatott, lelkiismeretes és lelkes (!) pedagógus, és ez a lendület és akarás könnyen átragad diákjaira is.
Mindig készséggel áll a tanulók vagy szüleik rendelkezésére, akár munkaidején kívül is.
A gyerekeket tanítási módszereivel motiválttá tudja tenni és figyel arra is, hogy erősítse az önbizalmukat.
Az órái jó hangulatúak, jól kommunikál a diákokkal, ugyanakkor rendet és fegyelmet tart, szépen haladnak a tananyaggal és mindez stresszmentesen történik.
Nyugodt, türelmes és odaadó.
Diákjai szeretik és ő is nagy szeretettel fordul feléjük.
Többször volt osztályfőnök.
Régi tanítványai a mai napig meglátogatják, még mindig tartja velük a kapcsolatot.
Éveken keresztül szervezett nyaranta francia utakat Párizsba.
Az iskolán belül nagyon sok kulturális, ünnepi műsort szervezett. Legutóbb a decemberi, francia nagyköveti látogatás alkalmával adott magas színvonalú műsorban vállalt oroszlánrészt.

Mindezek alapján és köszönetképpen az elmúlt évtizedek pedagógiai munkájáért, gyermekeink neveléséért és a nekik adott sok szeretetért hálás szívvel nyújtjuk át BABICZ MÁRIA tanárnőnek a PRIMA PREMISSIMA díjat és kívánunk nagy szeretettel tartalmas nyugdíjas éveket!

KÖSZÖNÜNK MINDENT MARIKA NÉNI!”

dr. Révészné dr. Szlovenszky Andrea, a Szülők a Gödöllői Premontrei Gimnáziumért Egyesület elnökének méltató beszéde

Hírek
2024.08.21.
Jelentkezés őszi érettségire

Intézményünkben 2024.08.29. és 09.05. között lehet jelentkezni az őszi érettségire.

2024.07.01.
Nyári ügyelet
2024.06.24.
PRIMA PREMISSIMA díjban részesült Babicz MáriaTovább a hírlistához
Jubileum 100
2024.03.07.
Rend- és iskolatörténeti kiállítás a Gödöllői Királyi Kastélyban

2024. február 29-én ünnepélyesen megnyitották a Gödöllői Királyi Kastélyban a „Premontreiek 100 éve Gödöllőn” című rend- és iskolatörténeti kiállítást.

2023.03.07.
A jubileumi időszak megnyitó ünnepsége
2023.03.05.
"Premontrei 100" - indul a jubileumi időszakTovább a teljes listához
Címkefelhő
Eseménynaptár