Megújultak a Premontrei Iskolaközpont épületei

Megújultak a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium és Kollégium épületei és sportudvara. Soltész Miklós az átadóünnepségen hangsúlyozta: a keresztény nevelés, amit a premontrei szellemiség biztosít, nemcsak a tárgyi tudásra fordítja a gyerekek figyelmét. Az államtitkár szerint jelentős az igény a színvonalas oktató-nevelő munkát végző egyházi iskolák iránt.

A szeptember 22-én tartott átadóünnepségen a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára adta át a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium és Kollégium megújult részeit. Az alapításának 900. évfordulójára készülő Premontrei Rend életében jelentős fejlesztések Magyarország Kormánya több mint félmilliárd forintos támogatásából valósulhattak meg.

Az eseményen részt vett Vécsey László, Gödöllő és térsége a országgyűlési képviselője és Ullmann Péter nyugalmazott kormányzó perjel. A megújult épületegyüttest Balogh Péter Piusz, a Gödöllői Premontrei Perjelség kormányzó perjele áldotta meg.

 

Jubileum 900
2019.02.23.
Énekek Szent Norbert és Szent László tiszteletére

2018 év végén adta ki a Gödöllői Premontrei Apátság a Szentek tisztelete - Cultus sanctorum című hangzó sorozat első darabját.

2019.02.14.
900 év 900 kilométer
2018.09.22.
Megújultak a Premontrei Iskolaközpont épületeiTovább a teljes listához
Címkefelhő
Eseménynaptár