Önkéntes szemétszedés az iskola előtti parkban

2019. március 22-én az iskola néhány diákja is csatlakozott az országos Te Szedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalomhoz.

Kezdésképpen Takó Enikő néni  munkavédelmi felkészítőt tartott: miután mindent alaposan átbeszéltünk, s miután mindenki megkapta a kesztyűjét és zsákját, neki is ugorhattunk a munkának. Körülbelül 10-15-en voltunk, és mindenkinek jutott egy-egy zsák, néhány szerencsés vállalkozónak kettő is. Ezekbe kellett a lehető legtöbb szemetet összegyűjteni.

Miért is volt minderre szükség? A Coop és az iskola közötti részt tulajdonképpen szemétlerakóként használták az emberek, már a puszta látvány is borzasztó volt. Kisebb csapatokban kezdtünk neki a szemétszedésnek. Másfél óra elteltével mindenki dugig megrakott zsákokkal tért vissza.

Körülnéztünk ismét, és egy sokkal tisztább, szebb környezet fogadott minket. Pár órányi munka se kell, hogy tegyünk valamit a természetért, valószínűleg ez a sok eldobott tárgy is ott bomlott volna még évszázadokig. Mindezek után egy kis meglepetés, egy remek pizza várt minket, amit egy alapos kézmosás után el is fogyaszthattunk.

Meglepő, hogy milyen sokat tehetünk a bolygónkért, akár csak egy kis áldozat árán is. Ráadásul az osztálytársaimmal csinálni nagyon jó mulatság volt! Mindenkit buzdítok, hogy vegyen részt hasonló eseményeken! Tehetünk a tisztább környezetért!

Szöveg: Pozsgai Károly

 

 

 

Jubileum 900
2019.12.22.
Magyar nyelven is elérhetővé vált Thomas Handgrätinger O.Praem. Szent Norbert-életrajza

Az idei Szent Norbert-napra jelent meg a Premontrei Rend védőszentjének, Szent Norbertnek az életrajza rendkívül gazdag illusztrációs anyaggal.

2019.11.12.
Szent Norbert-domborművet avattak iskolánk aulájában
2019.10.09.
Szent Norbert nyomában zarándoklatTovább a teljes listához
Címkefelhő
Eseménynaptár